ZaPazi Vidru

ZaPazi Vidru

Pošalji fotografiju ili video zapis sa lokacijom gdje ste je fotografisali ili snimili!

Uključite se u zaštitu vidre i njenog staništa!

Prije slanja fotografije ili video zapisa bitno je znati da:

Cilj ovoga projekta je dobiti fotografije i video zapise vidre koji se mogu koristiti u edukativne i promotivne svrhe, a sve u cilju zaštite vidre i njenog staništa.

Fotografije i ili video zapisi koji su dobijeni na način koji uznemirava ili ugrožava vidru biće poslati nadležnim institucijama kako bi se lica kaznila na osnovu zakona propisanim u tim slučajevima.

Fotografije ili video zapisi u kojima je :

  • Vidra ili njeno mladunče uzeta iz svog staništa i nalazi se u neprirodnom okruženju za vidru da bi se postigle fotografije ili video zapisi biće poslati nadležnim institucijama
  • Vidra ili njeno mladunče uzeto u naručje da bi se postigle fotografije ili video zapisi biće poslati nadležnim institucijama

Takođe, fotografija ili video zapis mora biti fotografisan ili snimljen na teritoriji Crne Gore i autor fotografije ili video zapisa odgovara za autorska prava. Molimo Vas da ne preuzimate  fotografije ili video zapise od neke druge strane, internet stranice ili na neki drugi način jer će se zapisi koristiti isključivo u edukativne i promotivne svrhe.

Kako poslati fotografiju  ili video zapis:

Ukoliko ste Vi vlasnik fotografije ili video zapisa i tvrdite da je snimak autentičan i nastao u Crnoj Gori pošaljite sledeće podatke. Slanjem ovih podataka saglasni ste da je snimak autentičan i da se Vaša fotografija ili video zapis može koristiti u edukativne i promotivne svrhe.

Fotografije i video zapise poslati na email: livinggreen@living-green.me
*Ukoliko je videozapis predugačak predlažemo da pošaljite snimak putem Wetransfera.